Pisták Dóra energetikai kineziológus - Budapest 12. kerület

Stresszoldás, harmónia és reziliencia a kineziológia segítségével

A kineziológia segíthet:

 • Félelem helyett megnyugodni, az érzelmi stresszek oldásával.
 • Visszanyerni az önbizalmat, felszabadítva az önmegvalósítás blokkolt energiáit.
 • Fejleszteni a rezilienciát, hogy képes legyél gyorsabban túllendülni a nehézségeken.
 • Támogatni a döntéshozatalt, önmagad és a benned zajló folyamatok feltárásával.
 • Javítani a kapcsolatainkon, önvizsgálattal és az érzelmi blokkok oldásával.
 • Fokozni a mentális és fizikai teljesítményt, a test és az idegrendszer működésének támogatásával.

Kiknek ajánlom?

Mindazoknak, akik:

 • szeretnék kihozni magukból a legjobbat, felébreszteni a bennük szunnyadó potenciált;
 • szeretnék jól végezni a dolgukat, ellátni a feladataikat, és közben jól érezni magukat;
 • képesek akarnak lenni a változtatásra, ha szükség van rá;
 • javítanának kapcsolataikon;
 • támogatnák az egészségi állapotukat;
 • és szeretnének a problémájuk mögé, önmagukba látva megoldást találni.

"Mióta megismertem Dórát, rendkívüli ismeretre tettem szert magammal kapcsolatban. Segített ráébresztenie, hogy ki is vagyok valójában és hogyan tudok bizonyos dolgokat kezelni magamban, amitől sokáig nem tudtam szabadulni, mert bizony magamat okoltam. Köszönöm Dóra ! Csak ajánlani tudom, kiváló szakember!" Kriszta  

Ne feledd: az energetikai/szakosodott kineziológia stresszeket, energiablokkokat old, minden témához és problémához ezzel a megközelítéssel fordul. Olyan témákkal dolgozunk, amik orvosi értelemben egészséges egyéneket érintenek. Ennek értelmében csak mentálisan egészséges, pszichiátriai segítségre nem szoruló személyekkel dolgozom. Fizikai panaszokkal minden esetben orvoshoz kell fordulni. Tevékenységem nem természetgyógyászként, hanem szakosodott/energetikai kineziológusként végzem. Nem gyógyítok és nem diagnosztizálok, a testi-lelki jóllét útjában álló energetikai, érzelmi és sturkturális blokkokat keresek és oldok fel. 


Gyakori kérdések - és válaszok

1. Honnan tudom, hogy segít-e a problémámon a kineziológia?

A szakosodott kineziológia a problémákhoz a kapcsolódó érzelmi-energetikai stresszeket tárja fel és oldja. Mindenki története egyéni, így az elérhető hatások is egyéniek. Minden olyan helyzetben hatékonyan tudunk segíteni, ahol a kineziológiai módszerekkel a probléma gyökere elérhető. Szakosodott energetikai kineziológusként a módszerek hatalmas tárházával segítek, így ha az eljárás szimpatikus, találkozzunk egy oldásra, várlak szeretettel!

2. Honnan tudom, hogy ki a jó kineziológus?

Az egyetlen, ami mérhető, az a végzettségek, minden más az egyéni intelligencián és személyiségen múlik. Érdemes megnézni a kineziológus szakmai tapasztalatát, a végzettségeit, jelzés értékű lehet, ha ezek nincsenek megadva, és hogy alapvetően szimpatikus-e a stílus, amit képvisel. Én több, mint 1500 órányi kineziológia képzésen vettem részt, és folyamatosan fejlesztek, tanulok, hogy a legjobbat adjam. 

3. Kell hinni benne ahhoz, hogy működjön?

Hinni nem kell benne, de nyitottnak kell lenni a közös munkára. Az egyetlen, amikor nem tudunk együttműködni, az a módszerrel vagy a folyamattal való ellenségesség. Ez egy közös munka, ami a te jólléted szolgálja. 

4. Hány alkalomra van szükség?

Egy folyamat általában 3-5 alkalmas. Mivel nem tudni, hogy mi van a jéghegy csúcsa alatt, ezért témától és személytől függően komoly eltérések lehetnek. Sok múlik azon is, hogy te magad hol tartasz a témádban. Van, hogy egy látszólag komoly ügy egy oldástól megoldódik, de olyan is van, hogy egy látszólagos aprósággal nagyon sokat kell foglalkozni a változás érdekében. 

5. Milyen gyakran kell járni?

Az esetek többségében legalább 2, vagy akár 3-4 hétnek is ki kell maradnia két találkozó között. Nem probléma, ha ritkábban tudsz járni, mert mindig onnan folytatjuk, ahol éppen a témádban tartasz. Hatékonyabb azonban, ha legalább az elején gyakrabban tudunk találkozni. 

6. Mi történik az első alkalommal?

Az első alkalom hosszabb, mert részletes információkat veszek fel és beszélünk meg. Utána azonnal bele is kezdünk a kineziológiai munkába. Érdemes kényelmes öltözetben jönni, vagy hozni magunkkal akár váltónadrágot, akár váltózoknit, amiben könnyedebb a mozgás, és komfortosan érzed magad. 


"Bevallom, először nagyon szkeptikus voltam, de rá kellett jönnöm, hogy ez működik, akkor is, ha nem tudom, mitől. Elkezdtem azon gondolkodni, hogy miért csinálok vagy nem csinálok dolgokat. Elkezdtem mögé látni saját magamnak, a motivációmnak, kicsit tudatosabbnak lenni. Végül is, tényleg nem számít, hogy mitől működik..." W. Zsolt 


A kineziológia alapelvei


A kineziológia alapvetően célorientált és specifikus problémákra összpontosít. Fontos eleme a probléma pontos meghatározása, az azzal kapcsolatos pozitív cél felállítása, mert a célok segítenek összpontosítani az energiát a közös munkában. Erre fogjuk a kineziológiai korrekciókkal ráhangolni az energiát, és oldani a megvalósulást akadályozó belső blokkokat. 

A kineziológia visszaadja az én-erőt, azt a képességet, hogy hatással lehetss az életed általad befolyásolható részeire. Ez a visszanyert erő és önismeret segít kezelni a problémádat, illetve számos olyan technikát és eljárást is elsajátítasz majd, amivel önmagad támogathatod. Egyre inkább megtanulod majd felismerni az érzelmeid és a tested üzeneteit. 

A kineziológia nagy figyelmet fordít a visszaesés megelőzésére. Ezt pontosan a kineziológiai korrekciók segítségével érjük el, és ez az, ami nagyban megkülönbözteti a kineziológiát a kizárólag mentális, kognitív szinten dolgozó eljárásoktól. 

A kineziológia általában limitált ideig tart. Eljárásaival képes viszonylag rövid idő alatt nagy változásokat hozni (pszichiátriai kezelést és pszichoterápiát nem igénylő esetekben). De sokan használják alapvetően "egyensúlyhigiénés" szolgáltatásként is, 6-8 hetente megerősítő kiegyensúlyozást kérve.

A kineziológia többféle eljárással dolgozik: megszámlálhatatlanul sok, több száz korrekciós eljárás és kiegyensúlyozási folyamat áll rendelkezésre az optimális működés elérésére. Nézd meg az alkalmazott módszereim itt >>

Az, ahogy az élet kihívásait kezeljük és értelmezzük, alapjaiban határozza meg a velük való megküzdés hatékonyságát. Hogy minderre képesek is legyünk, 3 alapvető összetevőre van szükségünk:

 • Érzelmi/mentális egyensúlyra a problémához kapcsolódóan: minden életesemény érzelmi reakciót és gondolatmeneteket vált ki belőlünk. Ezek a reakciók pedig egy bennünk futó történet részei. A történet megértésével, a kapcsolódó harmónia visszaállításával az esemény semlegesebbé válik, így képesek vagyunk azt konstruktív módon kezelni. Ehhez szükség van még:
 • Energiára: minden stresszhelyzet és a rá adott reakció blokkolni tudja az életenergia áramlását. Az így blokkolt energia minőség nem fog rendelkezésre állni a harmonikus működéshez. Az energiaáramlást a kineziológiai korrekciók állítják helyre. Az energiához szükség lehet még:
 • Tápanyagokra: a testnek nemcsak energetikailag, hanem tápanyag szinten is meg kell kapnia mindent, ami az egyensúlyi működéshez kell. A kineziológiai izomteszt megmutatja, hogy milyen tápanyagok növelik a test energiáját. Figyelem: nem tesztelünk gyógyszert, vagy orvosilag ellenjavallt élelmiszert, még kifejezett kérésre sem! A kineziológia az élelmiszerek energetikai támogató vagy nem támogató hatását tárja fel, de nem ad táplálkozási tanácsokat.

Hogyan támogatja a kineziológia a célok megvalósulását?

A kineziológiában az agy kiegyensúlyozatlan stresszreakcióinak okát keressük. A kineziológia egy olyan biofeedback eszköz, ami a tudatos gondolkodás megkerülésével éri el az autonóm idegrendszert az izomtesztelés segítségével.

Idegrendszerünk minden körülöttünk lévő ingert regisztrál, egész életünk során. A felvett információk nagy része a tudatos figyelmünk nélkül, tudat alatt kerül feldolgozásra, és az agy dönti el, mit "küld fel" a tudatba. A test, a sejtek, a sejtmemória viszont mindent őriz, és ez az információ az izmokon és az idegrendszeren keresztül elérhető.

A kineziológia izomtesztelést használ az információ feltárására, olyan nyelven kommunikálva a testtel, amit a test is ért. A kineziológiai korrekciók újra tudják "huzalozni" a test áramköreit, hogy visszaálljon az optimális potenciál.

Korrekciós technikáinkkal beazonosítjuk és felszabadítjuk a testben tárolt energiablokkokat, így nem kell tovább magunkban cipelnünk a felhalmozódott stresszek súlyát.

Mi történik egy kineziológiai oldás során?

Az első konzultáció elején megkérlek majd, hogy tölts ki egy rád vonatkozó űrlapot az adataiddal (név, cím, e-mail, telefonszám), majd általános kérdésekkel röviden átbeszéljük a körülményeid, élettörténeted és állapotod, majd tisztázzuk, miben szeretnél segítséget kérni, és milyen pozitív eredményt szeretnél elérni.

Ezután ülő helyzetben, vagy egy kényelmes kezelőaágyon fekve a kineziológiai izomteszt segítségével elkezdjük feltérképezni a testedben tárolt információkat a témáddal kapcsolatban.

Az ülés alatt több, a test által igényelt kineziológiai eljárást alkalmazok az egyensúly visszaállítására. Reflexpontokat stimulálok, stresszorokat azonosítok és oldom a hatásukra kialakított energiablokkokat, segítek feltárni és megérteni a rögzült helytelen attitűdöket, amiken változtatni kell, és segítem elérhetővé tenni azokat az erőforrásokat, amikkel mindez lehetővé válik.

Lehet, hogy dolgozni fogunk:

- érzelmekkel, gondolatokkal, téged irányító hitrendszerekkel;

- a testedben, az energetikádban lerakódott feszültséggel;

- meridiánok, csakrák blokktalanításával;

- és szinte biztos, hogy az egésznek utána megyünk az idegrendszereden át, a feldolgozó-működtető központok működésének stresszmentesítésével.

Minden egyes oldás más, és két ember azonos problémájára sincs soha két egyforma megközelítés. Mindenki azt kapja, amire szüksége van a továbblépéshez - hiszen a kineziológiával azt kérdezzük, aki a legjobban tudja, mi kell neked: TÉGED!

Minden ülés aktív folyamat, ahol végig beszélgetünk arról, amit a test üzenni akar számunkra. Ez azért is fontos, mert így tudatosabban ráláthatsz a személyes történetedre, megértésed lesz arról, hogy szükség esetén min kell változtatnod, és hogy milyen módszerrel érheted el a változásokat.


"Tavaly kerestelek fel, és idő hiányában csak három alkalommal tudtunk találkozni, de az a 3 alkalom nagyon meghatározó volt számomra.

Ezúton is szeretném megköszönni neked a munkádat! Hihetetlen dolgokon mentem át az elmúlt egy évben! Életem egyik legjobb döntése volt, hogy megkerestelek és a segítségedet kértem. Kinyílt a világ és jobbnál jobb dolgokat kaptam és kapok a mai napig az élettől!

Néha magam sem hiszem el, hogy ez mind velem történik. A lényeg, hogy tényleg nagyon hálás vagyok neked! Még egy év elteltével is elő szoktam venni a tőled kapott útravalót, ami azt gondolom, hogy el fog kísérni egész életem során ." Edina


Kik járnak hozzám?

Nők, férfiak, gyerekek vegyesen... Racionális, két lábbal a földön járó, néha kissé szkeptikus, de új megközelítésekre nyitott emberek járnak hozzám. A közös munkához elég annyi, hogy hajlandó legyél önmagaddal foglalkozni, önmagadon elgondolkodni, és ha kell, akár változtatni is. Az egyetlen, ami nem működik, ha a folyamattal vagy a módszerrel ellenséges vagy. Ez esetben kérlek, keress más szakembert.

Hány alkalomra van szükség?

Azt szoktuk mondani, hogy egy témakört 3-5 alkalom alatt lehet megfelelően körüljárni és kiegyensúlyozni. Mindez függ a probléma összetettségétől és a személyiségtől is, van, amikor 1-2 alkalom mindent megold, de van, amikor hónapok hosszú munkájára kell felkészülni. Kicsit olyan, mint a fogyás: nem mindegy, mekkora a túlsúlyod, és mi mindent kell átalakítani ahhoz, hogy a kívánt célt elérd.

Ki "csinálja?"

Ez a kineziológia millió dolláros kérdése... A válasz: egyszer én, egyszer te. Mi, együtt.

 • Az én dolgom az, hogy rávilágítsak és megértessem veled, mi zajlik benned.
 • A te dolgod a megértése, és a megértés utáni új döntések, választások meghozatala.
 • Az én dolgom, hogy oldjam azokat a blokkokat benned, amik a kineziológia módszerével oldhatók, hogy rendelkezésere álljon a saját energiád a helyes cél megvalósításához.
 • A te dolgod, hogy ezt az energiát használni kezd, és jól használd.

Van, amikor az okozza a problémát, hogy valami hatására benne ragadtál egy állapotban, amit ha oldunk, máris haladhatsz tovább. De van, amikor egy viselkedéssel, hozzáállással te magad tartod magad egy téged gátló állapotban - ilyenkor komoly változásra van szükség, és az oldások abban segítenek, hogy megfelelő rálátással és kitartással járd végig a változás útját.

Milyen gyakran kell találkoznunk?

Általában 2-4 hetente dolgozunk együtt. Különleges esetekben van csak lehetőség minden héten találkozni, mert a lényünknek időre van szüksége a beindított erős változások integrálására. A folyamatnak akkor van vége, amikor úgy érzed, a célod számodra megfelelő mértékben elérted.


Alkalmazott módszerek

Minden embernek van egy veleszületett legoptimálisabb létállapota. Ezzel együtt viszont vannak veleszületett hajlamai is, amik bizonyos érzelmi állapotok, esetleg fizikai kellemetlenségek iránti hajlamot megnövelhetnek.

Az Alkalmazott Fiziológia holografikus szemléletmódja egyszerre veszi figyelembe létezésünk fizikai és metafizikai részét. Leginkább a szakosodott kineziológia kategóriájába sorolható, mert alapvetően izomteszteléssel nyer információt a test energetikai állapotáról és vitalitásáról.

Az egyensúlyban lévő energiáramlás biztosítja lényünk egyensúlyát. Nincs egyensúly energetikai egyensúly nélkül. Az egyensúlyhoz pedig az érzelmek, a test, a gondolatok és a tápanyagok kiegyensúlyozott állapotára van szükség. A Touch for Health kifejezetten ezeknek az energiaáramlásra gyakorolt hatásait keresi és harmonizálja.

A PKP egy nemzetközileg ismert és elismert kinezológiai modalitás. Az egyik legösszetetteb kineziológiai ág. Sajnos kevéssé ismert és oktatott, miközben minden, ma ismert kineziológus "mester" ismeri és alkalmazza hatalmas tudását és egyedülálló összefüggésrendszerét.

Fókuszában a képességfejlesztés áll. Ezek a képességek nem csak a hatékony tanuláshoz, hanem a mindennapi élethez is szükségesek - mert az élet egy végtelen tanulási folyamat.

Minden kineziológiai ág máshogy gondolkodik az emberről és problémáinak gyökeréről. A One Brain módszer elsősorban a múltbéli tapasztalatokban keresi a jelenbeli stresszek okát, míg a Touch for Health például a jelenben rendelkezésre álló energiákat aktiválja a jóllét elérése érdekében, függetlenül azok keletkezési korától.