Funkcionális biokémiai kineziológia

2024.01.24

Minden embernek van egy veleszületett legoptimálisabb létállapota. Ezzel együtt viszont vannak veleszületett hajlamai is, amik bizonyos érzelmi állapotok, esetleg fizikai kellemetlenségek iránti hajlamot megnövelhetnek. 

Az Alkalmazott Kinezilógiából kifejlődött speciális kineziológiai megközelítés kifejezetten a lényünk egyes területeinek működését gátló negatív hatásokat keresi, és azok befolyását többek között az életenergiát támogató élelmiszerek és tápanyagok beazonosításával segít semlegesíteni. Itt sem marad el az érzelmi munka, de minden esetben fontos felmérni a (kineziológiai módszerekkel feltárható) testre ható kémiai, strukturális és energetikai stressz-tényezőket is, hiszen ha ezek a területek nincsenek egyensúlyban, az érzelmi munka nem fogja tudni kifejteni a hatását. 

Figyelem: a kineziológiai eljárások nem alkalmasak diagnózis felállítására illetve helyettesítésére. Energetikai stresszválaszokat tár fel, korrekciókkal állítja helyre az energiaáramlást, és változtatja meg a stresszforrásra adott energetikai reakciót.