Kineziológiai ágak

Az általam leggyakrabban és legszívesebben alkalmazott kineziológiai modalitások

Pisták Dóra vagyok, kineziológusként dolgozom már 2010 óta. Ezen kívül Touch for Health és Touch for Health Metaforák oktató, Touch for Health Proficiency Assessor, és az IKC által regisztrált Touch for Health Konzultáns vagyok.

Több kineziológiai ág módszereivel dolgozom, így a hazánkban ismertebb One Brain, Brain Gym, és Touch for Health technikáival, ezen kívül pedig az Alkalmazott Fiziológia, és a Neurokineziológia számos haladó szintű modalitásának alkalmazója vagyok.

Az Alkalmazott Fiziológia holografikus szemléletmódja egyszerre veszi figyelembe létezésünk fizikai és metafizikai részét. Leginkább a szakosodott kineziológia kategóriájába sorolható, mert alapvetően izomteszteléssel nyer információt a test energetikai állapotáról és vitalitásáról.

Az egyensúlyban lévő energiáramlás biztosítja lényünk egyensúlyát. Nincs egyensúly energetikai egyensúly nélkül. Az egyensúlyhoz pedig az érzelmek, a test, a gondolatok és a tápanyagok kiegyensúlyozott állapotára van szükség. A Touch for Health kifejezetten ezeknek az energiaáramlásra gyakorolt hatásait keresi és harmonizálja.

A PKP egy nemzetközileg ismert és elismert kinezológiai modalitás. Az egyik legösszetetteb kineziológiai ág. Sajnos kevéssé ismert és oktatott, miközben minden, ma ismert kineziológus "mester" ismeri és alkalmazza hatalmas tudását és egyedülálló összefüggésrendszerét.

Fókuszában a képességfejlesztés áll. Ezek a képességek nem csak a hatékony tanuláshoz, hanem a mindennapi élethez is szükségesek - mert az élet egy végtelen tanulási folyamat.

Minden kineziológiai ág máshogy gondolkodik az emberről és problémáinak gyökeréről. A One Brain módszer elsősorban a múltbéli tapasztalatokban keresi a jelenbeli stresszek okát, míg a Touch for Health például a jelenben rendelkezésre álló energiákat aktiválja a jóllét elérése érdekében, függetlenül azok keletkezési korától.