Immunbalansz

Az immunrendszer természetes támogatása kineziológiai módszerekkel

Bármely kineziológiai módszerrel történő stresszoldás hatalmas segítséget jelenthet az immunrendszernek. De még többet segíthetünk neki a speciálisan immunműködést támogató eljárásokkal dolgozunk, elsősorban az Alkalmazott Fizológia módszerével. 

E megközelítésben a veleszületett illetve az adaptív immunrendszerrel dolgozunk, a fertőzések és idegen toxinok által okozott stresszt keressük és oldjuk, a testben, az energetikában, az idegrendszerben, a csakrákban, mind fizikai, mind éteri, energetikai szinten.

Immunrendszerünk gyakorlatilag minden más testi rendszerrel kapcsolatban van. Tehát ahhoz, hogy támogatni tudjuk, több szinten képesnek kell lennünk a testtel és a testre ható tényezőkkel történő munkára. Mik lehetnek a leggyakoribb szempontok:

Érzelmi támogatás és stresszoldás

Az érzelmi-mentális jóllét immunműködésre gyakorolt hatása felől kétség sincs. 

Az erős immunrendszer legfontosabb mentális összetevői a pozitív (de reális) hozzáállás, az optimista célkitűzések és az életbe vetett alapvető bizalom. Az immunrendszer és a mentális egészség tudományát pszichoneuroimmunológiának hívják, és az idegrendszer és az immunrendszer interakcióival foglalkozik. Megközelítésének tárgya a negatív és pozitív érzések immunműködésre gyakorolt hatása. 

A mindennapi stresszeink, felelősségeink, aggodalmaink hihetetlenül kimeríthetnek, testileg-lelkileg egyaránt. A kineziológia egyik központi munkaterülete az érzelmi stresszek oldása. 

A kineziológiával reflexpontokkal hatunk a nyirokkeringésre

A nyirokrendszer az egész testben végzi áldásos tevékenységét. Táplálja a sejteket és méregtelenít. Mind az izmok, mind a szervek egészséges működéséhez szükség van rá, így az egészséges immunműködéshez is. A Hagyományos Kínai Orvoslás szerint a védő Chi keringetése kapcsolódik a nyirokrendszerhez. 

A vérrel ellentétben a nyirokrendszernek nincs önálló "pumpája", ezért van szükség rendszeres mozgásra. Akik rendszeresen, feltűnően gyakran betegszenek meg, vagy a vártnál lassabban gyógyulnak, érdemes foglalkozni a nyirokkeringésük támogatásával. 

A kineziológiában reflexpontok erőteljes masszírozásával stimuláljuk a nyirokkeringést, és így az immunrendszer működését. 

Az emésztőrendszer működésének támogatása

Az immunrendszer működése legalább 50%-ban az emésztőrendszer hatékonyságán múlik. A betegség a belekben kezdődik - mondta Hippokratész 2500 évvel ezelőtt - így az egészség is a belek egészségén múlik. 

Ehhez képesnek kell lennünk az elfogyasztott táplálék megemésztésére, a benne található tápanyagok felszívására, és a salakanyagok eltávolítására. Az emésztést zavarhatja az egészségtelen vagy egyoldalú táplálkozás, a rendszertelen étkezés és a stressz

Ha szükséges, speciális eljárásokkal tudom támogatni az emésztőrendszered működését is. 

FONTOS: A kineziológiai kizárólag az energiaáramlás helyreállításával segítik az öngyógyító folyamatok beindítását. Betegségnél minden esetben orvosi diagnózis szükséges, és kizárólag orvosi kezelés mellett, orvosi engedéllyel, kiegészítőként alkalmazhatók a kineziológiai stresszoldó eljárások! Csak pszichiátriai értelemben egészséges klienssel tudok együtt dolgozni, fizikai problémáknál pedig csak abban az esetben, ha egy esetleges átmeneti állapotromlás nem jár egészségügyi kockázattal, így például az epilepszia, a sönt és a colitis ulcerosa kizáró okok.