Neurokineziológia

Idegrendszer működését érintő stresszeket kiegyensúlyozó kineziológiai program

Kiknek lehet hasznos

Akkor érdemes kifejezetten idegrendszeri kiegyensúlyozó programba belekezdeni, ha tudod vállalni, hogy egy ideig legalább kéthetente egy alkalommal el tudsz jönni. Az idegrendszerre ható kiegyensúlyozásokat mindig használom a munkámban, speciális folyamatként akkor érdemes választani, ha kifejezetten ismert az idegrendszeri érintettség egy problémában, például: 

 • Gyerekeknek és felnőtteknek
 • ADD, ADHD, diszlexiák - (naponta végzett otthoni gyakorlatokkal és gyakori találkozókkal)
 • Érzelmi stresszhez köthető fiziológiai, fizikai kellemetlenségek
 • Agyat vagy idegrendszert ért sérülések után 
 • Függőségeknél - dohányzás, vásárlás, számítógép (pszichológiai, pszichiátriai terápiás beavatkozást nem igénylő esetekben - drog, alkohol kizáró ok)
 • Allergiáknál
 • Immunrendszeri problémáknál
 • Éretlen idegrendszernél
 • Viselkedési, indulatkezelési problémáknál (kizárólag együttműködő kliens esetén!) 
 • Nagyon jók a tapasztalatok az INPP folyamattal párhuzamosan történő alkalmazásáról. 
 • Gyermekeknél fontos: Kérem, ne hozzanak olyan gyermeket, aki viselkedési problémájával az egyik szülőt utánozza - jöjjön el a szülő! Szülők párkapcsolati problémája esetén csakis családterápia mellett tudok a gyermekkel dolgozni, mert ha mindig ugyan abba a feszültségben van, csak akkor lehet neki segíteni, ha legalább hetente, vagy még gyakrabban jön. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a szülő állapota kulcsfontosságú a gyermek állapotában!

A neurokineziológiai módszerek minden olyan esetben prioritást élveznek a munkámban, amikor kifejezetten az idegrendszer kiegyensúlyozatlan működése okozza a problémát. Kiválóan alkalmazható mind felnőtteken, mint gyerekeken. 

A teljesség igénye nélkül a következő problémákat tudjuk specifikusan megszólítani:

- agyintegráció: információ megértése, feldolgozása, megfelelő reakció kialakítása, írás, olvasás, szövegértés, viselkedés

- látás és hallás: a látott és hallott ingerek felvételének és továbbításának blokktalanítása, térlátás, szemek együttes működése, látás és hallás integrációja

- memória: memória problémák, információk megjegyzése és előhívása.

- egyensúlyi rendszer: egyensúly problémák, szédülések (amit nem orvosi beavatkozást igénylő probléma okoz).

Fontos figyelmeztetés: semmilyen kineziológiai eljásás - így ez sem - alkalmazható olyan esetekben, ahol az esetleges állapotromlás mentális vagy fizikai egészségügyi kockázatokkal járhat. Így nem vállalom többek között epilepsziás (akkor sem, ha már évek óta tünetmentes), vagy söntös klienseken.

A közös munkához arra van szükség, hogy a kliens egy kényelmes kezelőágyon feküdjön (ruhában). Ez főleg gyermekkorú kliensek esetében okozhat gondot, ha a gyermek ebben előreláthatóan nem tud közreműködni, ez az eljárás nem lesz számára megfelelő.

Mi a Neurokineziológia

A Neurokineziológia gyűjtőnév, több kineziológiai módszert foglal magába. Eredetileg a Richard Utt által kidolgozott Alkalmazott Fiziológia kezdett el az idegrendszerre közvetlenül ható kineziológiai eljárásokat keresni, majd többen saját eljárásaikat adták hozzá a Neurokineziológiai módszerek tárházához. Mint minden kineziológiai módszernek, fő célja a stresszmentes működés támogatása. A neurokineziológiai módszerek elsősorban az agy és az idegrendszer működési stresszét csökkentik.   

A neurokineziológia idegrendszeri blokkokra gyakorolt jótékony hatásai képesek változásokat elindítani az agyban és az egész testben. Különböző agyi területek, neuronok, gliasejtek, neurotranszmitterek, szinapszisok stresszoldásával a test energiarendszerében lévő kompenzációk és blokkok megszűnnek, és az egyensúly helyreáll. A túlélési üzemmódból megoldási üzemmódba váltunk

A neurokineziológia a tanulás új modelljén alapul, integrálja az agy neurofiziológiájának legújabb kutatási eredményeit, és specifikus akupresszúrás formatálás segítségével szólítja meg az egyes agyi területek működését érintő stresszeket. Ezen lágy, akupunktúrás pontok érintéséből és ujjmódok kombinációjából álló módszerek és energetikai korrekciók megszüntethetik az agyi működés stresszeit, és támogathatják a normál funkcióhoz való visszatérést.  

Maga az akupresszúrás formattálás mudrák (ujjmódok) és akupunktúrás pontok kombinációja. Együttesen hozzák létre azt a működési frekvenciát, aminek a stresszét vizsgálni szeretnénk. Segítségükkel nagy pontossággal tudjuk az egyes idegrendszeri funkciókat megszólítani, beazonosítani, és stresszeiket oldani. 

Egyik legnagyobb képviselője Dr Charles T. Krebs, aki kognitív problémákkal, agysérülésekkel, ADD-vel, ADHD-vel küzdők holisztikus támogatására dolgozta ki LEAP elnevezésű módszerét.  Hamarosan rájött azonban, hogy a LEAP agyintegrációra ható módszerei, az érzelmi működésünkre ható pályák stresszmentesítése az emberi működés minden szintjén alapvető fontosságú szerepet játszanak, így hatalmas és hatékony segítség minden, az idengrendszerből induló stressz, illetve tanulási probléma esetén. 

Munkám során a LEAP program 4 szintjét használom, Hugo Tobar Neuroenergetikai kineziológia és Agyformatálás eljárásait, illetve számos további, Alkalmazott Fiziológia alapú módszert, melyek egy részét volt szerencsém magától Dr. Krebs-től tanulni. 

Dr. Charles T. Krebs-szel
Dr. Charles T. Krebs-szel

A neurokineziológiai oldások díja: 17.000 Ft / 60 perc.