Az emésztőrendszer és a kineziológia

Étel = Élet. Az vagy, amit megeszel - úgy élsz, ahogy emésztesz...

Az emésztésben benne van az élethez való egész hozzáállásunk. Ahogy az étel a rágástól az emésztésen át a felszívódásig végigmegy a testen, szimbolizálja azt a folyamatot is, ahogy az életünk kihívásait emésztjük. Mit nyelünk le, hogy daraboljuk azt fel emészthető méretű darabokra, hogyan táplál minket, hogyan hasznosul, és hogy tudjuk elengedni azt, amire nincs szükségünk. 

A kineziológia az emésztésre is holisztikusan tekint, és több oldalról támogatja megfelelő működését. 

A következő, emésztéssel kapcsolatos területeket érintő stressz oldásával tudok segíteni:

 • mikrobiom, emésztés és érzelmi stressz
 • emésztőszervek működésére ható érzelmi és energetikai blokkok
 • agy és a belek közti kommunikációs stresszek (bél-agy tengely)
 • immunműködést érintő stresszek
 • táplálék felszívódását gátló energetikiai blokkok
 • Vagus ideg (bolygóideg) stresszei

Az emésztőrendszert támogató kineziológiai munka fókuszai:

 • Strukturális, azaz testi működést optimalizáló eljárások: hogy az idegrendszert tehermentesítsük a testből érkező zavaró ingerektől. 
 • Az emésztést vezérlő idegrendszeri stressz oldása a neurokineziológia módszerével. 
 • Érzelmi stresszek feltárása a témával kapcsolatban, (miért eszel, hogy táplálod magad, "mit" etetsz, amikor eszel), illetve a táplálkozás tudatosság támogatása érdekében a kerülendő és fogyasztandó tápanyagok beazonosítása (mindig a kliens által hozott lista alapján, azokat az élelmiszereket figyelembe véve, amiket ő maga ismer, illetve rendszeresen fogyaszt - soha, semmilyen körülmények között nem tesztelek orvos által felírt vagy más gyógyszereket, illetve a bármilyen okból orvosilag ellenjavallt élelmiszereket!).
 • Bél-agy-tengely és a mikrobiom energetikai blokkjainak feltárása és oldása
 • az emésztőszervek specifikus stresszeinek kiegyensúlyozása. 

Az itt felsorolt lépésekben az egyéni szükségletek szerinti sorrendben illetve ritmusban haladunk. Egy fázis lehet akár több alkalmas is, de egy alkalomban akár több fázist is végig tudunk vinni. 

Ez a program különleges szaktudást és eszközöket igényel, összesen 8 kineziológiai ág eljárásait, tesztelési módszereit és korrekciót alkalmazom. 

Várlak szeretettel a speciális, emésztőrendszert támogató kineziológiai kiegyensúlyozási folyamatra!

FONTOS: A kineziológiai eljárások kizárólag az energiaáramlás helyreállításával segítik az öngyógyító folyamatok beindítását. Betegségnél minden esetben orvosi diagnózis szükséges, és kizárólag orvosi kezelés mellett, orvosi engedéllyel, kiegészítőként alkalmazhatók a kineziológiai stresszoldó eljárások! Csak pszichiátriai értelemben egészséges klienssel tudok együtt dolgozni, fizikai problémáknál pedig csak abban az esetben, ha egy esetleges átmeneti állapotromlás nem jár egészségügyi kockázattal, így például az epilepszia, a sönt és a colitis ulcerosa kizáró okok. Kineziológiai eljárásokkal csak az energetikai és érzelmi kiegyensúlyozásokkal dolgozom.