Metamorfózis technika

Engedd el a régit, hogy beengedd az újat...

Szeretnél már továbblépni. De van valami, ami visszatart. Érzed, hogy benned van a gát, de nem tudod, hogy oldhatnád fel. Szeretnéd az új életed élni, még akkor is, ha nem is tudod pontosan, milyen is lehetne. Már indulnál. Csak az a valami ne lenne ott...

Ha te is érzed, hogy a régi éned nem engedi az új ÉN-ed megszületni, a metamorfózis technikát neked találták ki.

Lágyan, szinte észrevétlenül old ki minden blokkot, ami a fejlődésed útjában áll. De: csak annyira, amennyit elbírsz.

A metamorfózis technika az energetikai blokkoldás módszere.

Először a lábon dolgozunk, mert lábunkkal tesszük meg az első lépéseket.

Utána a kézen és az aurában, mert a kezünkkel fogjuk meg, amit el szeretnénk érni, és az egész lényünknek támogatnia kell a folyamatot.

Maga a munka a lábon (mezítláb) és a kézen is a gerinc reflexzónáiban történik, finom érintésekkel. Egy kezelőágyon fekszel, melegen betakarva, lágy zene szól, behunyod a szemed, és megkezdődik az utazás önmagadba.

Mindenkinek teljesen egyéni megtapasztalásai vannak, van, aki csak elalszik, van, aki megértéseket él át anélkül, hogy azokra később tudatosan emlékezni tudna, van, aki pedig a saját lelkéhez talál utat.

Kidolgozója, Robert St John reflexolóusként dolgozott, és arra jött rá, hogy ahogy a testnek, úgy a pszichének is kell, hogy legyen egy reflexesen elérhető térképe. Idővel észrevette, hogy az anyaméhben töltött kilenc hónap a láb, a kéz és a fej gerinchez tartozó reflexpontjai mentén leképeződik, és sok kliensének korábban reflexológiával nem enyhíthető panasza szűnt meg e pontok speciális stimulációjától. 

Mivel a gerinc reflexzónáiban dolgozik, a metamorfózis technika:

- harmonizálja a csakraműködést

- oldja a gerinc-ideg kapcsolatokban lerakódott, érzelmi-energetikai blokkokat

- mély relaxált állapotba juttat. A lélek csak ilyenkor fér hozzá igazán a testhez - ha a tudat kikapcsol. 

"Olyan volt, mintha a lábamon kis lyukak nyíltak volna, amiken át a rossz érzések távoztak" mondta egy 5 éves kislány.

Eredetileg kifejezetten a magzati korban kialakult blokkok oldására való.

A magzati korban reflexeink, és egész személyiségünk alapjai kialakulnak. Minden, ami "odabent" ér minket, a későbbi élethez való kulcsként raktározódik el bennünk, a tudatalattinkban, a memóriánkban, olyan programokként, amikről életünk folyamán általában nem is veszünk tudomást, mégis képesek irányítani minket.

A tudatalatti és a mazgat

A tudatalatti hatalmas erejét mindannyian sejtjük. Roberst St. John abból a feltételezésből indult ki, hogy ha a tudatalatti képes minket megbetegíteni, akkor meggyógyítani is képes, és hogy a fizikai tünetek gyökere a tudatalattiban kell legyen.

Az anyaméhben töltött 9 hónap alatt a magzatot számos inger éri, melyek hatása aztán egész életében elkísérheti őt: az első hónapokban a fizikai növekedésre fókuszál; nincs tudatában a külső környezetének, csak a fizikai fejlődés izgatja.

A testi fejlettség bizonyos fokán már elkezdi érzékelni környezetét, leginkább édesanyját.

Ma már tudjuk, hogy a magzat érzékelni képes a külvilág történéseit, és érzi édesanyja hozzájuk való viszonyulását. A fogantatás és a születés között, valamint a születés alatt rögzülő mintázatok meghatározhatják későbbi fizikai és érzelmi életünket.

A magzat minden, az anyát ért traumatikus eseményt megtapasztal, például az anya depresszióját, feszültségét, veszteség érzetét, sőt, már az is negatív viselkedési mintázatokat fog létrehozni, ha szülei - főleg édesanyja - nem akarták az ő megszületését.

Robert St John arra jött rá, hogy ha a méhben érzett érzések negatív természetűek, akkor a gyermek egész életében érzelmi problémákat halmozhat fel. Míg pozitív mintákkal és hajtóerővel teljes, aktív és boldog életet élhetne.

Minden személyiség jellemzőnk, amivé majd válunk, ahogy kapcsolatokat teremtünk és kommunikálunk, a többi emberre való reakcióink a méhben fejlődnek ki, így bármilyen probléma a terhesség során egész életünkre rányomhatja a bélyegét.

Félelmek, fájdalmak, előző életek lenyomatai, generációs örökség - szinte a fogantatás pillanatától velünk vannak, gyakran károsan, haszontalanul és kéretlenül.


A megszületés a baba első komoly döntése

Születésünk a legtraumatikusabb élményünk. Nem véletlen, hogy a kineziológiai korregresszióban is nagyon gyakori, hogy a születés egyes fázisaiban találjuk meg a problémák egyik vagy mindegyik gyökérokát.

Születésünk emlékét a tudatalattinkban tároljuk. Amikor elhagyjuk az anyaméhet, életünkben először tapasztaljuk meg az anyától való elszakadást, ami veszteségérzettel jár együtt. 

Ha egy baba a megszületés döntését nem hozza meg, egész életére döntésképtelen maradhat. A megszületés döntését a gyermektől császármetszéssel vagy beindított szüléssel vehetik el, ami az anya és/vagy a baba egészsége szempontjából néha valóban szükséges . 

Képzeld el a babát, aki várja, mikor döntsön úgy, hogy világra jön, majd hirtelen, mivel mindenki javát ez szolgálja, felkészületlenül kényszerítik a világra, túl erős fények közé, a hidegbe; csoda, ha ezután egész életében úgy érzi majd, hogy nem tudja kontrollálni az életét? 

Aki akkor születik meg, amikor úgy döntött, magabiztosan fog tudni döntéseket hozni, és kontrollálni tudja majd az életét. 

Ha valaki később születik meg, lehetséges, hogy képtelen volt meghozni a megszületés döntését, ami később határozatlansághoz vagy késésre való hajlamhoz vezethet. 

Egy ikrekkel végzett tanulmányból kiderül, hogy az egyik iker általában a domináns; ő hozta meg a megszületés döntését, és a másiknak nem volt más választása, mint követni őt. Neki későbbi életében is megmaradhat ez a döntéshozó testvérre való támaszkodás, aki helyette hozza meg a fontos döntéseket. 

A metamorfózis technika egy olyan módszer, melynek segítségével elengedhetjük azt, amire nincs szükségünk, hogy a saját utunkon folytathassuk az életünk megtapasztalását.

A metamorfózis technika látszólag lágy, kezelés közben szinte semmi nem történik. Egy ágyon fekszel, én pedig a talp, a kéz gerincvonalán lágyan végighúzom a kezem, különböző mozdulatokkal. (Reflexesen érem el a gerincet, a benne futó idegeket, és idegdúcokat). Az érintések hatására a negatív energiák feloldódnak, és távoznak. A metamorfózis technika:

- átsegít krízishelyzeteken

- segíti a testi-lelki gyógyulást

- megmozdít, elindít, utadra állít.

Egy biztos: a folyamat alatt megtörténik az elengedés, és hely keletkezik az újnak. Új irányokat fogsz észrevenni, máshogy viselkedsz azelőtt rosszul kezelt helyzetekben, és egyre közelebb kerülsz a saját utadhoz.

Általában 5-6 alkalomból áll egy teljes kúra, ami első körben a magzati korban lerakódott blokkokat oldja fel.

Mivel magzati korunkban alakul ki a személyiségünk legnagyobb része, az érzékenységeink, az érzelmi reakcióink, nagyon fontos, hogy ez a kor tiszta legyen. Mint egy valóságos újjászületés, metamorfózis!

Pár hónap vagy év múlva, ha úgy érzed, bele lehet kezdeni egy újabb körbe: fontos, hogy legyen ideje a változásoknak integrálódniuk.

Még magas önismerettel rendelkezőknek is ajánlott, hiszen bőven vannak olyan területeink, amik a tudatos gondolkodás számára elérhetetlenek.

Miért tőlem kérd?

Szia, Pisták Dóra vagyok, metamorfózis teraputa és neurokineziológus. A metamorfózis technikát egy 5x1 napos tanfolyamon sajátítottam el. A tanfolyamon nem csak a módszeren, hanem a folyamaton is végigmentünk - számomra az a hiteles segítő, aki át is élt mindent, amit a hozzá fordulóknak ad.

Nagyon nagy hangsúlyt fektetek a megfelelő körülményekre: egy kedvesen berendezett, otthonos hangulatú, kizárólag segítő eljárásokra fenntartott lakás egyik kezelőhelyiségében dolgozom.

Kiknek segít a metamorfózis technika?

A metamorfózis technika bárkinek segíthet, teljesen biztonságos és non-invazív. Újszülöttek, gyerekek, felnőttek, idősek, bármilyen problémával, profitálhatnak belőle. 

Milyen hosszú egy-egy alkalom? Felnőtteknek általában egy óra. Gyerekeknek nincs szükségük ennyi időre.

Akik már megtapasztalták a módszer hatásait, számos változásról számolnak be a mindennapjaikban. A változások mind fizikai, mind érzelmi szinten megmutatkozhatnak. Gyakran hoznak magukkal stabilabb kapcsolatokat, munkahelyi változásokat, és nagyobb jövőbe vetett bizodalmat.

A metamorfózis technika lehetővé teszi, hogy képessé váljunk a gyógyulásra, és hogy elengedjük az életüket gátló mintázatokat és okokat. 

A módszerrel dolgozó terapeuta nem több, mint egy katalizátor, aki segíti kliensét abban, hogy megtalálja a benne lévő negatív mintázatokat és okokat, majd saját módján távolítsa el őket. A terapeutának nincs befolyása arra, ahogy az egyén reagálni fog az ülés közben vagy után. 

Mindenkiben teljesen szabadon meg végbe az átalakulás, pontosan úgy, ahogy neki a legjobb. Saját belső energiái fogják segíteni a múlt elengedését. 

A terapeuta végig kívülálló marad, hogy megengedje ezt az átalakulást. A kívül maradás nem azt jelenti, hogy nem figyel, egyszerűen csak teret enged a változás létrejöttének.

Az embert életereje vagy energiája egész életében elkíséri. Képzeld el, hogy ez a testedben keringő energia a múlt eseményei által okozott blokkok miatt nem keringhet szabadon. Ha az energia nem tud szabadon áramlani, mi sem tudunk továbblépni, természetes életciklusaink és a velük járó változások megakadnak, és nem tudunk előre jutni, elengedni a régi félelmeinket és szokásainkat.

Ennek a természetes átalakulásnak a példája a hernyó, ahogy saját maga köré fon bábot; miután az átváltozás megtörténik, gyönyörű pillangóként kezd új életet. Ezt az átváltozást nem lehet kívülről erőltetni, természetes úton kell végbemennie. Ha segíteni próbálnánk a pillangónak, azzal, hogy felbontjuk a bábot, beavatkozásunk miatt a pillangó meghalna.

A metamorfózis technikának ezért a pillangó az emblémája, mert a hernyó pillangóvá válását szimbolizálja, és azt is, hogy ha ez a változás megtörténik, a pillangó már nem tud újra hernyóvá válni. És ahogy a hernyó képes pillangóvá válni, mi is képesek vagyunk azzá válni, akivé szeretnénk. Vagy még annál is többé...

Ezt adja a metamorfózis 

2009 óta foglalkozom segítő módszerekkel, az egyik nagy kedvencem a metamorfózis. Ajánlom szeretettel!

Egy alkalom kb. 60 perc, díja 10.000 Ft.