Szemet gyönyörködtető, nem?

És az orrod mit szól hozzá?

Tudtad, hogy a gyógyszertárak két időszakot különböztetnek meg, ami nagy forgalmat ígér? (Gondolom, hogy a zsebkendő gyártók is). A náthás, influenzás szezont, és az allergia szezont. 

Itt a szép idő, és szinte napról napra egyre több lesz a szabadban tölthető órák száma. Örömteli? Vagy inkább félelmetes? Kezdődik újra... allergia.

Sokaknak "csak" a tavaszi-nyári-őszi időszakban aktuális, másokat viszont egész évben érinthet.

Miről is van szó? Egy normál esetben teljesen veszélytelen anyagra való túlérzékenységi reakcióról. Vagy "egyszerűen" erősen stresszelő érzelmeink az immunrendszerünket annyira meggyengítik, hogy az elveszíti az önmagán belüli és a külvilághoz viszonyított egyensúlyát. 

Mi okozza az allergiát?

Mi itt az energetikai kineziológiában azt tartjuk, hogy a véletlen egybeesések vezetnek allergiához. Mi is lehet ez? Hát csak annyi, hogy egy érzelmileg nagyon kellemetlen állapot átélése közben egy anyag, egy illat, egy impulzus is éppen arra jár... te nem veszed észre, de az orrod, a szemed, a bőröd, és általuk a TUDATALATTID észreveszi. És már meg is születik a kapcsolat: amikor ez az anyag/illat/impulzus jelen van, akkor én rosszul érzem magam, tehát ez az anyag/illat/impulzus ROSSZ, sőt, VESZÉLYES, nekem pedig védekeznem kell. 

És innentől kezdve mindig, amikor az érzékszerveid szólnak az agyadnak, hogy "már megint itt van", az agyad előhúzza a memóriádból azt a jelentést, hogy "ez bizony nagyon rossz", és a tested a gondosan elraktározott cselekvési programot fogja végrehajtani, természetesen csakis a te érdekedben: védekezni kezd.

És jön a prüszkölés, mikor korábban sosem, az orrdugulás, a fuldoklás, a köhögés... 

Egy szó, mint száz: mint annyi minden másnak, az allergiák, érzékenységek hátterében is az érzelmeink állnak. 

Miben tud az energetikai kineziológia segíteni az allergiásokon?

- feltárjuk és oldjuk a háttérben álló érzelmeket,

- foglalkozunk az immunrendszer energetikai állapotával, és az azt érintő további érzelmi stresszekkel - nem csak az érzelmekre fókuszálva, hanem az általuk "gyengített" területek erősítésével.

- és dolgozunk anyag-specifikusan is, azaz a konkrét, ismert vagy nem ismert allergénre adott reakciókat vizsgálva és csökkentve.

Mivel érdemes felkeresni:

- szénanátha, pollen allergiák

- kontakt allergiák

- méregtelenítési segítség, nehézfémek, toxinok, allergének kivezetése.

Gyerekeknek és felnőtteknek.

Élelmiszer allergiáknál az emésztőrendszer és az őt érő stressz energetikai kiegyensúlyozásával tudok segíteni. Ne feledd, hogy az élelmiszer allergiákat nagyon komolyan kell venni, folyamatos orvosi kontroll mellett!