❈ Kineziológia gyerekeknek ❈

Korai reflexek integrációja

Megnehezítik a tanulást, a mozgást - a visszamaradt primitív reflexek bármit szabotálhatnak. Olvass róluk bővebben, kattints ide >>

Tanulási nehézségek

Ha nem megy, vagy nem szereti, vagy mindkettő (vagy egyik sem). Szerencsére van segítség! Olvass tovább - kattints ide >>

Mikor érdemes a gyerekeket kineziológushoz vinni?

- ha úgy érezzük, nincs meg bennük a gyermeki felszabadultság, vidámság, boldogság;

- ha viselkedésük megmagyarázhatatlan módon megváltozott;

- ha félénkek, önbizalomhiányosak;

- ha gyakran szoronganak, ami miatt esetleg hányingerük, fejfájásuk van;

- ha félnek egyes szituációktól;

- ha tanulási nehézségeik vannak;

- ágybavizelésnél;

- bőrproblémáknál;

- alvászavaroknál;

- bármilyen olyan jelenségnél, ami valószínűsíthetően stresszre, feszültségre, nyugtalanságra vezethető vissza;

- ismeretlen eredetű testi panaszoknál.

Az energetikai kineziológiai munkával ezen problémák érzelmi és energetikai okait dolgozzuk fel, és a problémán lévő stresszt szüntetjük meg.

Kiket várok?

Életkortól függetlenül minden kisgyerekkel jól tudok dolgozni. Már akár 5-6 éves kortól is önállóan oldható egy kisgyerek, de ha ez nem megy, akkor általában le szokott ülni egy kényelmes székre egy asztalhoz, és rajzolgat, tableten játszhat, vagy bármely más, hozott játékkal elfoglalhatja magát, míg én a felnőtt kísérőjén keresztül elvégzem a szükséges korrekciókat.

Nagyon fontos, hogy szülőként ne szégyelld magad semmilyen hibádért vagy tévedésedért, a hibák arra valók, hogy kijavítsuk őket, és a kineziológia az egyik legjobb eszköz a hibák hatástalanítására!

Ebben együtt vagytok - a gyermek a család tagja, nem egy különálló egység. 

Nem csak, hogy a tagja, hanem gyakran tünethordozója is. Éppen ezért, ha szükséges, főleg, ha kisebb gyerekkel dolgozom, a gyerektől összegyűjtött információk alapján a szülőn is elvégzek egy 10-15 perces kiegyensúlyozást, hogy a szülő energiái támogatni tudják a gyermek folyamatait. 


Előfordulhat, hogy a gyerekkel nem is, hanem csak a szülővel dolgozom.

Hogyan dolgozom kisebb gyerekekkel?

Ha a gyermek életkora vagy beállítottsága miatt nem alkalmas arra, hogy huzamosabb ideig együttműködő legyen, a szülőn keresztül is tudom oldani. Ilyenkor a legideálisabb, ha a gyermek is velünk együtt van a kezelő helyiségben. Ha nem tudja magát biztonságosan lefoglalni erre az időre, még egy kísérőre szükség van, aki őt felügyeli. A folyamat alatt a szülő felel a gyermekéért. 

"Kedves Dóri! Kb. három hete jártunk nálad kislányommal bepisilés miatt. Körülbelül 5 napra rá elkezdett szólni éjjelente, ha szüksége volt :). Ez azóta is így van. Nem tudom, mit csináltál, de az csodát eredményezett ismét... Köszönjük!" Julcsi (nagyobbik fiúcskát és a kisebbik lánykát is kezeltem)  

Gyermekeink a jövő, éppen ezért elengedhetetlen fontosságú, hogy megkapják mindazt a szeretetet és támogatást, ami ahhoz szükséges, hogy teljes életet élő, boldog, sikeres felnőttekké válhassanak.

Sajnos sok gyermeknek és fiatalnak okoz nehézséget a modern társadalom által rájuk rótt terhek elviselése. Rengetegen képtelenek az iskolarendszer elvárásainak megfelelni, vagy társaik piszkálódásainak is áldozatul eshetnek. A TV-ből, az internetről feldolgozhatatlan mennyiségű információ zúdul rájuk, gyakran zaklató tartalmak formájában - gondoljunk csak a napi hírekre.

Mindez nehezen kezelhető viselkedéshez, alacsony önértékeléshez, és olyan tünetekhez is vezethet, mint rémálmok, alvászavarok, energiahiány vagy érzelmi túlterheltség, hogy csak néhányat említsek.

Még nekünk, felnőtteknek is megerőltető lehet az élet minden kihívásának megfelelni. Képzeljük csak el, milyen erős nyomás érheti a gyerekeket vagy a fiatalokat, akikben még nem fejlődött ki a mindennapi történések feldolgozásához szükséges érzelmi vagy mentális érettség.

Az erejüket meghaladó terhekkel küzdő gyermekeknél szülőként azt vehetjük észre, hogy csökken a magabiztosságuk, az önértékelésük, és egyre kevésbé boldogulnak társasági vagy családi szituációkban.

A gyerekek és a fiatalok nagyon jól reagálnak az energetikai kineziológiára. Bennük még nem rögzültek azok az érzelmi és viselkedési mintázatok, amiket mi felnőttek már bizony beépítettünk az energetikai rendszereinkbe, úgyhogy ezt a módszert ők még lágyabbnak, támogatóbbnak és hatékonyabbnak élik meg.

Mivel az energetikai kineziológia a problémák öszefüggéseivel, nem pedig a konkrét tartalmával foglalkozik, a gyermeknek nem kell amiatt aggódnia, hogy vajon hogyan fogja elmondani, kifejezni, ami benne zajlik. Megfigyelhető viszont, hogy a közös munka alatt szépen lassan maguktól megnyílnak, ahogy a folyamat hatására egyre felszabadultabbá válnak.

Az energetikai kineziológia segítségével nagy lépést tehetünk a gyerekek felfedezetlen szükségleteinek kielégítése felé.

Bármilyen nehézséggel is küzdjön gyermeked, az energetikai kineziológia rendszere segít megtalálni és feloldani a mögötte rejlő okokat, és végigvezetni őt a lehető leggyorsabb és legbiztonságosabb módon a jólléte felé vezető úton.