Primitív reflexek oldása

Reflexek neurológiai integrációjának elősegítése a neuroenergetikai kineziológia segítségével

Számítanak a reflexek egyáltalán?

Állandó félelem, kimerültség, fáradtság, lassú fejlődés, feszült készenléti állapot, túlzott félénkség, mozgásproblémák, fejlődés/tanulás zavarai, szenzoros problémák - akit érint, tudja, hogy nagy valószínűséggel megmaradó reflexek is állhatnak a háttérben.

Nem gyakorlatokat ajánlok. Nem tornát, nem mozgásos foglalkozásokat. Én abban tudok segíteni, hogy az egész folyamat jelentősen lerövidüljön.

A reflexekről szóló tudás lassan 20 éve birtokunkban van, és hála a legújabb neurológiai kutatások és a neuroenergetikai kineziológia találkozásának, a folyamat - a helyzet súlyosságától függen - jelentősen lerövidíthető.

Neuroenergetikai kineziológia

2017. február végén egy olyan speciális, 4 napos, haladó kineziológiai tanfolyam érkezett meg Magyarországra, ami a korai reflexek idegrendszeri integrációját segíti elő, a neuroenergetikai kineziológia módszerével. A tanfolyamnak 28 résztvevője volt, így ma ennyien tudjuk - ki-ki a saját egyéni szakértelmének megfelelően - a reflexeket érintő idegrendszeri pályák energetikai blokkoldásának segítségével a fennmaradó korai reflexek integrációját megerősíteni és véglegessé tenni.

A fennmaradó korai reflexek mind a gyerekek, mind a felnőttek életét meg tudják keseríteni. A gyerekeknél általában iskolaérettségi vizsgálatokon derül ki, hogy gond van, sokaknál csak az iskolában. A felnőttek azért vannak nehezebb helyzetben, mert míg gyermekeinknél az ellenőrzési, felmérési módszereknek köszönhetően aránylag hamar kiderül, hogy valami nem stimmel, felnőtt fejjel hajlamosak vagyunk elfogadni, hogy ez az élet, és megtanulunk együtt élni csökkentnek hitt képességeinkkel.

Köztudott, hogy mind az iskolában, mind a munkahelyeken egyre több kihívás ér minket és gyermekeinket. A reflexekkel kapcsolatos problémák egyre súlyosabbak, egyrészt mert a gyerekek tényleg kevesebbet mozognak, másrészt pedig a mindennapi életünk annyi feladatot ró ránk, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne legyünk képességeink és erőnk teljes birtokában.

A fennmaradt korai reflexek leküzdése, kompenzálása pedig iszonyatos energiát emészt fel. Állandó kontrollálásuk lehetetlenné teszi, hogy energiáinkat a fontosabb, teljes odafigyelést igénylő feladatainkra fordítsuk.