Korai reflexek idegrendszeri integrálása

Számítanak a reflexek egyáltalán?

Képzeld el, hogy zsúfolt helyen vagy egy 3 éves, izgő-mozgó gyerekkel. Közben kapsz egy fontos üzenetet, amit meg kéne válaszolnod, így elkezdesz arra koncentrálni. A gyerek viszont folyamatosan ficánkol, "szökik", így mialatt igyekszel megfelelő választ adni a fontos üzenetre, a gyerek felügyelete elveszi minden figyelmed. 

A ficánkoló gyerek, ami elveszi a figyelmed a fontos feladatról: a reflex. Amíg valakinek, akár felnőtt, akár gyerek - élete minden percében ilyen visszamaradt reflexszel kell birkóznia, legnagyobb igyekezete ellenére sincs esélye arra, hogy a feladataira koncentráljon.  

Aztán jön az egyik "néni", majd a másik "néni", aki felméri a problémákat, és megszületik az ítélet: éveken át, heti több alkalommal, legalább 1 órás fejlesztés, és talán sikerül. Általában sikerül is.

A család életminősége a tét

Mind időben, mind szervezésileg, mind anyagilag megterhelő lehet, ha egy szülő lelkiismeretesen mindent megtesz, hogy gyermekének a legjobb esélyt adja meg az életben való boldoguláshoz. Éppen ezért a legérdemesebb olyan kezelési "kombót" alkalmazni, ami a lehető leggyorsabban segíti a gyermek problémán való túllendítését, hogy a közösen töltött idő újra csak egy dologról szóljon: az örömről. 

Keress bizalommal, és segítek: egyrészt a megfelelő neuroenergetikai kineziológiai kiegyensúlyozásokkal, másrészt azon társszakmák ismertetésével, amik másoknak már hozzájárultak a közös munka mielőbbi sikeréhez!

A számom: +36-20/ 628-7700

Reflexek és tüneteik

A neuroenergetikai kineziológiával javítható reflexek

(Az itt található csoportosítás a reflexek közti bizonyos átfedések miatt részben önkényes, részben pedig a reflexek szabályozásáért felelős idegrendszeri területek figyelembevételével lett összeállítva...)

Félelmek

Félénkség, fényre, hangra adott túlérzékenységi reakciók...

Ismerd meg a Moro reflexet >>

Egyensúly

Állandó izgés-mozgás, rossz egyensúly, figyelemzavarok...

Az egyensúlyra ható reflexek >>

Tanulási problémák

Hogyan befolyásolják a reflexek a gyerekek viselkedését az osztályban? 

 A reflexek által befolyásolt gyerekek viselkedési típusai >>

Testérzékelés és propriocepció

Önmagam érzékelése, a testtudatosság, testtartás és a kézírásom...

Bővebben >>

Érzékelés problémái

Szenzoros rendszer: amit érzékelek, megmozgat...

Bővebben >>

Mit figyelhetsz még meg?

A korai reflexek lehetséges meglétének további jelei. Miről árulkodik még az írás, az olvasás, a helyesírás és a viselkedés?

Bővebben >>

Mit tesz hozzá a neuroenergetikai kineziológia?

A mozgásos gyakorlatok a reflexeket működtető idegrendszeri pályákat fejlesztik. Nem volna könnyebb közvetlenül az idegrendszerben megtámogatni ezt a folyamatot? A neuroenergetikai kineziológia egyszerűbbé, rövidebbé teszi a fejlődést.  

Hatása nagyon könnyen visszamérhető: egy-egy alkalom elején speciális, de könnyen végrehajtható feladatokkal "aktiváljuk" a reflexet. A folyamat végén ezt megismételjük, és ha nem volt vele túl nagy probléma, akkor a mozdulat tökéletesen végrehajthatóvá válik. Komolyabb esetekben természetesen több alkalom, illetve más, neuroenergetikai oldások szükségesek. 

Amit nyersz:

  • felgyorsuló fejlődés
  • az integrációt megakadályozó érzelmek oldása
  • a javulást akadályozó szabotázsprogramok oldása
  • kevesebb otthoni gyakorlat
  • boldogabb gyerek
  • jobb teljesítmény
  • könnyedebb élet!

2017. február végén egy olyan speciális, 4 napos, haladó kineziológiai tanfolyam érkezett meg Magyarországra, ami a korai reflexek idegrendszeri integrációját segíti elő, a neuroenergetikai kineziológia módszerével. A tanfolyamnak 28 résztvevője volt, így ma ennyien tudjuk a reflexeket érintő idegrendszeri pályák energetikai blokkoldásának segítségével a fennmaradó korai reflexek integrációját megerősíteni és véglegessé tenni.

A tanfolyami tapasztalatok alapján az aktívnak talált reflexek MINDEN EGYES ESETBEN a folyamat végére teljes vagy jelentős mértékben megszűntek önállóan működni. (Igen, minden felnőtt résztvevőnél megtalálható volt 1 vagy több, erősen vagy enyhén még fennmaradt korai reflex). És jobb lett a közérzetünk, nőtt a magabiztosságunk, az egyensúlyérzékünk, az általános elégedettség - érzésünk. 

A fennmaradó korai reflexek mind a gyerekek, mind a felnőttek életét meg tudják keseríteni. A gyerekeknél általában iskolaérettségi vizsgálatokon derül ki, hogy gond van, sokaknál csak az iskolában. A felnőttek azért vannak nehezebb helyzetben, mert míg gyermekeinknél az ellenőrzési, felmérési módszereknek köszönhetően aránylag hamar kiderül, hogy valami nem stimmel, felnőtt fejjel hajlamosak vagyunk elfogadni, hogy ez az élet, és megtanulunk együtt élni csökkentnek hitt képességeinkkel.

Köztudott, hogy mind az iskolában, mind a munkahelyeken egyre több kihívás ér minket és gyermekeinket. A reflexekkel való problémák egyre súlyosabbak, egyrészt mert a gyerekek tényleg kevesebbet mozognak, másrészt pedig a mindennapi életünk annyi feladatot ró ránk, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne legyünk képességeink és erőnk teljes birtokában.

A fennmaradt korai reflexek leküzdése, kompenzálása iszonyatos energiát emészt fel.

Folytatásért, további részletekért, látogass el a reflexekről szóló oldalamra >> Kattints ide!