Hogyan szabaduljunk meg a rossz emberektől?

2016.11.04

Sokan - köztük én magam is - hisszük, hogy minden, ami az életünkben megjelenik, mindenki, akivel találkozunk, önmagunkról tart nekünk tükröt. Ez alapján vonzunk be egyes embereket, szituációkat az életünkbe.

Tapasztalatunk szerint nagy hasznunkra válik, ha e hit szerint cselekszünk. Miért? Talán azért, mert ha valaki idegesít, az valójában egy olyan tulajdonságomat mutatja meg nekem, amit nem szeretek. Az Univerzum visszatükröz minket - saját magunknak.

Ez azt jelenti, hogy a 'rossz' emberek mi vagyunk!

Tudom, elég bátor kijelentés. Sőt, talán nem is igaz. Viszont tényleg jó változásokat hozhat az életünkbe. Ha valaki negatív érzelmeket kelt bennünk, az csak azért sikerülhet neki, mert meg tud nyomni rajtunk egy gombot. 

Tehát: 

Van rajtunk egy olyan gomb, amit megnyomhat!

Annak a bizonyos részünknek a tükörképei. Tetteik, viselkedésük a velünk való kapcsolatukban mind AZZAL a bizonyos részünkkel szembesít.

Ilyenkor az a minimum, amit megtehetünk, hogy a kellemetlen érzelmeinkkel valami értelmeset kezdjünk.

Nézzük inkább így:

Érzelem = Fontos

Az agyunk - többek között - érzelmek alapján kategorizálja a dolgokat. Minél több érzelem kapcsolódik egy eseményhez, annál fontosabbként fogja az agy kezelni. Tehát, ha az anyósunk az idegeinkre megy, fontossá válik!

Nem lenne jobb, ha a kellemetlen dolgok nem lennének annyira fontosak? Hogy érhetnénk ezt el? 


Átalakítjuk őket önmagunkban.
Meg tudunk szabadulni az idegesítő emberektől!

Ha feloldjuk magunkban a negatív érzelmeket, akkor többé nem tudnak minket felidegesíteni. 

A korábban ingerlő emberek egyre jelentéktelenebbé válnak, egyesek talán el is tűnnek az életünkből, vagy már nem szentelünk nekik akkora figyelmet. 

Láthatjuk, hogy az emberi kapcsolatok tulajdonképpen olyanok, mint egy szervezet. Ha bármely összetevő megváltozik (például az érzelmi reakciónk), maga a kapcsolat is megváltozik.