Érzelmeink és a kineziológia

2017.01.11

Érzelmek: barátok vagy ellenségek?

Azért foglalkozunk olyan sokat az érzelmek intenzitásának oldásával, mert az érzelmek automatikusan veszik át a gondolkodásunk fölötti uralmat. Ha egy érzelem bekapcsol, akkor nincs mese, ott az érzelem az úr. 

Minél több olyan helyzet van az életedben, ami nagyon erős érzelmi reakciót vált ki, annál több olyan helyzet van az életedben, amit nem tudsz megfelelően kezelni. És egyszer csak azt veszed észre, hogy látszólag tele vagy problémákkal. Pedig csak hatalomátvétel történt. Az érzelem győzött a tudatod fölött.

Az érzelmek és a tudatalatti hatalmáról itt tudsz bővebben olvasni >>

Akkor most az érzelmeink az ellenségeink?

Egyértelműen nem. A túlzott intenzitás az ellenség, az általuk kiváltott hatások mértéke. Az ősi kínaiak szerint minden túlzás káros, legyen az jó vagy rossz dolog eltúlzása. Gyakran csak ezért lesz a bolhából elefánt. 

Az érzelmeink akkor vannak megfelelően kezelve, ha engedjük, hogy megjelenjenek, megéljük őket, tudatában vagyunk annak, hogy milyen érzelmet élünk meg, azt is tudjuk, hogy átvette a hatalmat, és mindent rajta keresztül látunk, majd az érzelem és a hozzá tartozó állapot tovább tud menni bennünk, azaz nem ragadunk meg benne. 

Megint a kínaiakat hívva segítségül: a harag megélését segítheti a kiabálás, a gyászét a sóhaj és a sírás, az örömöt a nevetés, a félelmet csökkenti az éneklés, stb. 

A lényeg, hogy egyikben se maradjunk meg tartósan. 

Ha valahol megragadunk, nem csak egy kellemetlen állapot állandósul, hanem a következő lépés megtételére sem vagyunk képesek. 

Van, aki nem tud sírni, pedig mély gyászban van. Van, aki nem tudja kifejezni a haragját, ami aztán belülről emészti fel. Van, aki annyira fél félni, hogy belül reszket... Nagyon félelmetes tud lenni, amikor a bennünk csapdába esett érzelmek a felszínre törnek! 

Másik probléma szokott lenni, ha egy érzelem annyira a sajátunkká vált, hogy túl sok helyzetben - gyakran indokolatlanul - automatikusan megjelenik. 

Van, aki mindenre azonnal félelemmel reagál. Van, aki haraggal. Van, aki menekülne mindentől. Van, aki állandóan szomorú. Van, aki mindenen csak nevet. Van, aki mindentől sír. És a sor folytatható. 

Ilyenkor nagyon fontos ennek a mélyben lévő érzelemnek a beazonosítása, és az intenzitásának csökkentése. 

Így felszabadulhatsz egy, az irányítási lehetőségeiden kívül álló automatikus érzelmi "hatalomátvételtől", hogy végre a dolgokat tisztán látva tudd eldönteni, mit is akarsz kezdeni velük. Visszanyered az önmagad fölötti hatalmat!

Ez az, amiben az energetikai kineziológia segíteni tud. Nem csak az érzelmek, hanem a gondolkodás, viselkedés, hozzáállás megváltoztatásával, a tudatalatti válaszok stresszmentesítésével adja vissza a szabadságod.