Csakrák - életünk kerekei

2016.10.24

Csakráink MINDEN energetikai és érzelmi problémánk emlékét, lenyomatát eltárolják, és mint egy rádió, folyamatosan sugározzák nekünk vissza azt.

Ha energiafelvételük vagy leadásuk valamiért blokkolt, minden olyan működésünk - legyen az szervi, érzelmi vagy spirituális jellegű - akadályozottá válik.

Minden csakrához más és más minőség tartozik. A csakra elégtelen működése esetén a hozzá tartozó minőségek szenvednek kárt. 

Túl sokat akarunk - vagy túl sokat adunk; túl keveset mondunk - vagy túl keveset hallgatunk; túlzás - hiány, hiány - túlzás jelenik meg bennünk, és sokszor nem tudunk rajta változtatni.

Alapfogalmakkal a csakrák a következők:

1. Gyökér csakra: témája a biztonságérzet, élet és halál kérdései, a fizikai fennmaradásunk.

2. Nemi vagy szakrális csakra: témája a másokkal való kapcsolatunk.

3. Solar Plexus vagy Napfonat csakra: témája a személyes hatalmunk, akareterőnk.

4. Szív csakra: témája a szeretet adása és befogadása

5. Torok csakra: témája a kommunikációval történő megnyilvánulás, a másokkal való verbális kapcsolat

6. Homlok vagy Harmadik szem csakra: témája a tisztánlátás, a tapasztalatok általi tanulás képessége

7. Korona csakra: témája saját spiritualitásunk megélése

Gyakorlatilag a témát teljes könyvekben is ki lehetne fejteni, itt csak az alapszintű megértésre korlátozódtam...

A csakra egy szanszkrit szó, ami kereket jelent. Az emberi csakrák gyakorlatilag kerékszerű örvények.

Kineziológiai módszerekkel leginkább a 7 fő csakrák kezeljük. A 7 fő csakra a gerinc tengelyén helyezkedik el, és mind a test eleje, mint a test hátulja felé nyílik. 

Több úton indulhatunk el a csakrák segítségével, ha kineziológiai módszereket használunk:

- Teljes, 7 fő és 7 alcsakra vizsgálatát magában foglaló viselkedési profilt hozhatunk létre egy-egy helyzettel vagy személlyel kapcsolatban. A további munkánkhoz így tévedhetetlenül megkapjuk a szükséges útirányt.

- Elvégezhetünk egy mind a 7 fő csakrára kiterjedő teljes csakra kiegyensúlyozást - a csakrák sűrűségét (fizikai problémáknál), forgását, görbültségét, megtörtségét (érzelmi problémáknál) tesztelhetjük és korrigálhatjuk. Így a csakra elengedi azokat az energia lenyomatokat, amik másképp továbbra is fenntartanák bennünk a problémát;

- Vagy pedig bármilyen kineziológiai módszerekkel végzett munka egyik legerősebb kiegyensúlyozó korrekciójaként végezhetünk csakra kiegyensúlyozást.  


Dr. Charles Krebs-szel
Dr. Charles Krebs-szel

Dr. Charles T. Krebs 7 Chi Keys tanfolyamának és Hugo Tobar általam magyarra fordított Csakra metafórák c. könyvének köszönhetően ezek az információk kineziológiai módszerekkel lehívhatók, és korrigálhatók.