Hogyan használd fel elméd működését korlátaid meghaladására és céljaid elérésére?

2019.08.22

Mit csinálunk általában, ha problémával szembesülünk? Feltesszük a ROSSZ kérdést: miért nem megy ez nekem, mitől vagyok ilyen béna/gyáva/gyenge, stb. 

Hüpp, hüpp, elme-trükk :)
Hüpp, hüpp, elme-trükk :)

Voltál már úgy vele, hogy valamit nagyon akartál, mégsem tudtad megugrani?

Tudatos emberként ilyenkor általában külső segítséget kérünk, például a kineziológiához fordulunk. Megoldásért, erőért, megértésért - kinek mire van szüksége.

De mi van, ha éppen nincs kihez fordulni? Vagy azért, mert messze vagy, vagy azért, mert időd nincs, vagy azért, mert még nem találtad meg, kihez menj. 

Az első dolgod az, hogy azonosítsd a problémát: pl. hiába is szeretnék, nem merek egyedül utazni.

Majd tedd fel magadnak a kérdést: valóban meg akarom ezt oldani? Szeretnék képessé válni arra, hogy jókedvűen, felszabadultan induljak egyéni utazásokra?

Ha a válaszod igen, akkor érdemes az itt következő trükkel megismerkedned.

Ha a válaszod nem, akkor meg ne emészd magad a kérdésen, csak az energiád viszi el.... Lehetséges, hogy csak kifogásként használtad? Mi az, amit elkerülhetsz, ha nem ugrod meg? Biztosan magad miatt szeretnéd? Érdemes ezen kicsit elgondolkodnod.

A trükk:

Mit csinálunk általában, ha problémával szembesülünk? Feltesszük a ROSSZ kérdést: miért nem megy ez nekem, mitől vagyok ilyen béna/gyáva/gyenge, stb. 

És meg is jön a válasz: raklapnyi érvet és bizonyítékot szállít készségesen az elménk a kérdéseink valóságának alátámasztására. 

Ne feledd: az elme nem vizsgálja a feltett kérdés igazságtartalmát. 

A feltett kérdést igazságnak kezeli. És válaszol rá. Mert a kérdésre kell, hogy legyen válasz. Neki az a dolga, hogy válaszoljon. 

Ha viszont JÓL kérdezel, akkor előrevivő válaszokat fog adni:

Példáull:

  • mit tehetnék ahhoz, hogy sikerüljön? 
  • Mim van meg hozzá, amire támaszkodva továbbléphetek?
  •  Mit kell még tennem, hogy még jobban menjen? 

Az elméd azonnal ezekre a kérdésekre fog válaszokat és megoldásokat keresni!

Őrülten kreatívak tudunk lenni az önsorsrontásban. Miért ne lehetnénk kreatívak a változatosság kedvéért a megoldások felkutatásában is?

Az elme azt adja, amit megrendelsz - rendelj jót!