Meridiánok - az életenergia szállítói

2016.10.23

Meridiánjaink úgy hálózzák be a testet, mint az elektromos vezetékek. Életenergiánk sajátos formája áramlik bennük. Az áramlás akadálytalansága szükséges ahhoz, hogy a testünk, a lelkünk, az elménk, az érzelmeink jól működjenek. 

Ennek a 14 különleges áramlásnak is - a csakrákhoz hasonlóan - egyenként megvan a maga funkciója és működése. Az ősi kínaiak szervekhez kapcsolták őket, de minden meridiánnak megvan a maga érzelmi állapota, színe, évszaka, szaga, száma, stb. is. 

A képlet nagyon egyszerű: ha egy meridiánban megfelelő az energiaáramlás, a hozzá tartozó érzelmi és testi állapot is harmonikusan működik. Ha bárhol blokk keletkezik, megváltozik a hangulatunk, hosszan fennálló diszharmónia esetén pedig a szervi működéseink is. 

Ellenben, ha az energiaáramlás helyreáll, az érzelmi, testi, lelki, mentális egyensúly is létrejön. 

A kineziológiai módszerekkel történő munkában mindig az energiablokk típusát és helyreállatásának lehetőségét keressük

Meridiánokat akkor használunk a kiegyensúlyozáshoz, ha a problémához fizikai-energetikai kiegyensúlyozatlanság is hozzájárul.

A kiegyenúlyozás módja leginkább akupunktúrás pontok kombinációjának összetartásával történik. A meridánok blokktalanításával elérhetjük:

- túlzott intenzitással megélt érzelmek hevességének csökkenését;

- elfojtott, nem megélt érzelmek feltörését;

- szervek, szervrendszerek energia ellátottságának javulását;

- izmok fokozottabb működését, fájdalom csillapítását;

- az egész test optimálisabb működését. 

Kizárólagosan kineziológiai (pontosabban neuroenergetikai) specialitás, hogy egy-egy érzelem miatt blokkolt, és ezért akupunktúrával kezelhetetlen akupunktúrás pontot harmonizálni tudunk, hogy a pont a későbbiekben kezelhetővé váljon.