A saját valóságod

2016.11.04

Észrevetted már, hogy képes vagy megváltoztatni a saját valóságod? Ez a kis történet segíthet, hogy megértsd:

Mikor egy fiatalember elefántok mellett haladt el, hirtelen megállt, mert észrevette, hogy azokat a hatalmas lényeket csak egy vékonyka kötél tartotta fogva, amit az első lábukhoz kötöztek. Semmi lánc, semmi ketrec.

Egyértelmű volt, hogy az elefántok bármikor eltéphették volna a köteleket, mégis, valami oknál fogva nem tették meg.

Meglátta a gazdájukat, és megkérdezte, miért állnak egy helyben az állatok anélkül, hogy megpróbálnának elmenni. 

"Nos," mondta az idomár, "amikor még nagyon fiatalok, és sokkal kisebbek, ugyan ilyen kötéllel kötjük ki őket, ami akkor még elég ahhoz, hogy visszatartsa őket.

Ahogy felnőnek, megtanulják elhinni, hogy nem tudnak kitörni. Elhiszik, hogy a gyenge kötél még mindig fogva tartja őket, ezért nem is próbálnak kiszabadulni. "

A fiatalember elképedt. Ezek a 4.5 tonnás elefántok bármikor elszakíthatták volna köteleiket, de mivel arra tanították őket, hogy erre képtelenek, ott maradtak, ahová kikötötték őket.

Hányan vagyunk vajon, akik az elefántokhoz hasonlóan azt tanultuk, hogy nem tudjuk letépni láncainkat, és hogy képtelenség megszabadulni azoktól a mintáktól, amik boldogságunk útjában állnak?

Tudat alatt mindannyian létrehozzuk saját "valóság térképünket", ami bár nagyon is valóságos, igazából nem valós, hanem egy olyan valami, amit annak tartunk. 

Ne feledd: mindennek akkora ereje van, amekkorát adunk neki!