A nagy HEG-teszt:

2020.09.25

Működnek vajon a kizárólag energetikai technikák egy olyan abszolút fizikai jelenségnél, mint a hegek?

Egyáltalán mi a probléma a hegekkel?

A heges bőr elveszítette az emlékét az energia helyes áramoltatásáról. Egy heg gátolhatja az izmok működését, blokkolhatja a meridiánok energia áramlását, ronthat a testtartáson, feszültséget okozhat a bőrben, a fascia-ban, akár a csontokig kifejtve káros hatását. Hegként kezelhetünk egy szemölcsöt vagy fekélyt is, vagy oltási szúrások nyomát. 

Több tanfolyamon tanultam már a hegekre oldó eljárásokat, a régi Touch for Health tematika része volt, One Brain tanfolyamon is tanultam rá eljárást, majd craniosacralis terápia tanfolyamon is, illetve a kizárólag energetikai megközelítéssel dolgozó SIPS módszerével is. De sehol nem tanultam olyan részletes, mindenre kiterjedő, alaposan vizsgálódó eljárást, mint amit a PKP módszerében oktatnak. 

Mivel kísérletező típus vagyok, és abban hiszek igazán, amit látok/tapasztalok, azonnal eldöntöttem, hogy most, hogy kezemben volt egy részletes, megbízható és alapos eljárás annak megállapítására, hogy egy heg okoz-e még stresszt az energiaáramlásban, előveszem az eddig számomra nehezebben mérhető, csak energetikai heg-kezelő módszert, és megnézem, "mit tud" - már itt elárulom: SOKAT!

Cél: a Professional Kinesiology Practice (PKP) hegekre kidolgozott stressz-tesztjének felhasználása a SIPS (Stressz Indikátor Pontok Rendszere) energetikai korrekciói hatásfokának visszamérésére. (Az eljárásnak nem célja a heg eltüntetése vagy elhalványítása, azonban kellemes mellékhatásként ez is megtörténhet: hiszen ahol helyreáll az energiaáramlás....)

Módszer:

Maga a képen láthatónál jóval hosszabb heg a térd belső oldalán volt. A műtét óta eltelt 29 évben ismert panasz nem kapcsolódott hozzá. 

A heg érintésekor csak annak egy része jelzett stresszt, a megfelelő PKP-s technika alkalmazása után azonban az is szépen megmutatta magát. 

Teszteltem a hozzá kapcsolódó érzelmet: rugalmatlanság, amit a heg "tulajdonosa" magára jellemzőnek talált. A rugalmatlanság majd még egy nagyon érdekes összefüggésben vissza fog jönni!

Magát a korrekciót döntésemnek megfelelően nem a PKP technikáival folytattam, hanem a SIPS módszerével. Ennél a módszernél minden jelenségnek van egy adott optimális működési frekvenciája, amit akupunktúrás pontok kombinációival hozunk létre, majd teszteljük, hogy van-e stressz az adott frekvencián. Ha van, akkor megkeressük, hogy milyen szinten blokkolódik az az energetikai információ, ami ha eljut megfelelő helyre, a működésben felmerülő stressz is megszűnik. 

A következőket találtam és korrigáltam:

 • Heg stressz: fizikai szinten.
 • Tenziós erő stressz: fizikai szinten.
 • Fedőhám (epithelium) stressz: fizikai szinten.
 • Rugalmas elasztin rostok stressze: érzelmi szinten (azaz: a rugalmasságukat segítő energia érzelmi szinten akadt el, és a kapcsolódó érzelem a rugalmatlanság! - érdekes, nem?)
 • Szövetregenerációs stressz: fizikai szinten.
 • Ezután a SIPS rendszer nem jelzett több stresszt.

A szükséges korrekció elvégzése után újra visszatértem a PKP ellenőrzési módszereihez, hogy fizikai szinten is nyomon kövessem az eredményeket. A heget megérintve jelzőizmot teszteltem, ami nem jelzett stresszt. Viszont az illető, akin az eljárást végeztem, döbbenten emelte fel a fejét: "Most megérintetted?" kérdezte. "Teljesen más az érzés, olyan kellemes, olyan élő!" És boldogan simogatni kezdte - "Mintha egy részem kaptam volna vissza!" De itt még nem volt vége!

Folytattam a következő ellenőrzéssel: megnéztem a PKP módszerével, hogy a heg okoz-e energiablokkot a közelében futó meridiánon. Ott minden rendben volt, bár ezt ha az elején is ellenőriztem volna, lehet, hogy blokkot jelzett volna, ugyanis egy apró "csoda" is történt: a lábfejen a műtét óta, az ujjak alatt folyamatos és megszüntethetetlen duzzanat volt, onnan kiterjedve, ahol a kapcsolódó meridián a lábfejnél elindul. Ez a duzzanat 29 év után a folyamat fél órájának végére megszűnt....

És itt még mindig nincs vége, jött a következő PKP ellenőrzés: a heg fizikai stimulálása, azaz a bőr igen kellemetlen "megpiszkálása", majd a jelentkező stressz tesztelése. Erre sem mutatott stresszt. 

Az utolsó és egyben befejező teszt az 5 elem teszt volt, amit értelmezésem szerint leginkább úgy tekinthetünk, mint a heg, vagy az eredmény összevetését a nagy egésszel, hogy a "helyén van-e". Itt bizony stresszreakciót kaptam, korrekciós módszerem megint a SIPS volt. 

Ez alkalommal a SIPS olyan szintjén kellett dolgoznom (SIPS5), ahol a testünk fizikai képének energetikai sablonja található, onnan megerősítve a heggel kapcsolatos helyes fizikai működést. A korrekció után ismét a PKP 5 elem ellenőrzéssel már stresszmentességet kaptam. 

Eredmények:

 1. A heg érezhetően "élővé" vált.
 2. Álló helyzetben, és járáskor a testsúly egyenletesebb eloszlása volt tapasztalható.
 3. A 29 éve meglévő lábfeji duzzanat megszűnt (és e bejegyzés írásának idején, két nappal az eljárás után még mindig nem jött vissza).
 4. A SIPS energetikai korrekciói valóban és teljes mértékben hatottak a hegre.
 5. De: csak azon tényezőire, amiket rendesen aktiváltunk, előhívtunk. Más esetben ezek a kapcsolódó kibillenések rejtve maradtak volna, pl. az 5 elem teszt nélkül. 
 6. Ez amúgy megjelenik ugyan így a Touch for Health, a One Brain, a Brain Gym, a LEAP, NEP, Alkalmazott Fiziológia és más kineziológiai ágak bölcsességében is: előbb aktiváld, amire hatni szeretnél, vagy rejtve marad előtted a probléma (rosszabb esetben nem oda hatsz, és vaktában lövöldözöl :))

Saját heg-sztori: mindkét gyermekem gátmetszéssel szültem. Igen, dupla trauma. Azóta ez a heg - bár már korábban egy kevésbé kiforrott módszerrel dolgoztunk rajta, eredménytelenül - szinte folyamatosan érzékeny volt, állandó seb-érzésem volt ott. Az augusztusi PKP tanfolyamon elvégzett korrekció óta tünetmentes. A kapcsolódó érzelem nagyon durva volt: előjött mindaz az aggodalom és felelősség, ami a gyerekekről való gondoskodással kapcsolatos. És ez a heg ezt őrizte, egészen mostanáig....

És ha szeretnél tőlem tanulni, itt megnézheted, mit tanítok neked: Touch for Health kineziológia tanfolyamok>>