CranioSacralis terápia - a test és a lélek természetes ritmusának kiegyensúlyozása

A Craniosacralis terápia (CST) egy kivételes hatású manuális terápiás módszer.  Segíti a testben tárolt feszültség elengedését, tehermentesíti az idegrendszer működését, és segíti a test öngyógyító mechanizmusainak érvényesülését. 


Tapasztalod magadon, hogy:

- Általában túl stresszes vagy, gyakran szorongás tör rád?

- Szinte állandóan feszül a nyakad, vállad, rendszeres derékfájdalmaid vannak?

- Érzed magad gyakran sérülékenynek, védtelennek a külvilág hatásaival szemben?

- Nem tudsz ellazulni, elengedni magad, amikor pihenhetnél?

- Esetleg tinédzser vagy iskolás gyermeked nem találja a helyét a világban?

A CranioSacralis Terápia egy a központi idegrendszer működését támogató, elsősorban az agyra és a gerincre fókuszáló, gyengéd érintésekkel dolgozó terápia. Az idegrendszer a test fő kommunikációs központja, az agy és a gerinc, azon belül is a gerincvelőben áramló információ akadálymentessége az egész test működési alapját képezi. A Cranisacralis Terápia az idegrendszerre hatva segíti hozzá a testet és a lelket a gyógyuláshoz, regenerációhoz, optimális újraszerveződéshez. 

Mire jó?

A Craniosacralis Terápia többek között sikerrel alkalmazható önálló vagy kiegészítő eljárásként krónikus hátfájások, isiász, migrén, fejfájás, TMJ problémák, látás problémák, levertség, stressz és szorongás esetén. A kineziológiai érzelmi stresszoldó módszerekkel kiegészítve hatásai egészen kiemelkedőek.

Ellenjavallatok: nyúltagyi hernializáció, akut agyvérzés, Arnold - Chiari szindróma, koponyasérülés akut szakasza, akut nyakcsigolya törés, akut agyhártya gyulladás.

Mi történik egy kezelés során?

A Craniosacralis Terápia rendszeres alkalmazásával a test és az elme közötti kapcsolat egyre erősebb lesz. Mivel eljárásai gyengédek (az érintések nagy része alig 5 gramm erősségű), szinte mindenkinek ajánlható. Már az első találkozás is jelentős megkönnyebbülést hoz, a hosszabb távú eredményekhez több kezelésre is szükség lehet. 

Az első kezelésre valamivel több időt, akár 80 percet is szánj, mert az elején részletesebben átbeszéljük, milyen problémával érkeztél. A további alkalmak általában 60 percesek. A kezelés alatt teljesen felöltözve, arccal felfelé nézve fekszel egy kezelőágyon. A kényelmes testhelyzet nagyon fontos, hogy a tested teljes nyugalomban és relaxált állapotban legyen. Kezelőként a kezeim a tested és a fejed különböző területeire helyezem, és finom, szabad szemmel gyakran nem érzékelhető mozdulatokkal oldom fel a területek feszültségeit.  

Mit fogok érezni?

Mindenki egyedi, mind testileg, mind lelkileg, ezért a tapasztalataid is teljesen egyediek lesznek. Sok múlik az érzékenységeden, és a testtudatosságodon is. Tapasztalhatsz melegséget, megkönnyebbülést, finom mozgásokat a testedben, és szinte biztos, hogy a kezelés bizonyos részeinél vagy a teljes kezelés alatt mély relaxált állapotba kerülsz. 

A velem való munka különlegessége, hogy ha a test a folyamat során azt jelzi, hogy egy érzelmi blokk okozza a működési zavart, az energetikai kineziológiai módszerekkel kombinálva ott helyben egy kineziológiai oldást is kapsz!

Mindig azt kapod, amire szükséged van... Az eljárás ára alkalmanként 12.000 Ft. 

Szükségleteidhez igazodva a következő módszereket integrálom a munkámba:

CranioSacralis Terápia 10 lépéses protokoll

Neuroenergetikai kineziológia

Life Enhancement Acrupressure Program (LEAP)

Alkalmazott Fiziológia

Primitív reflexek integrációja 

One Brain kineziológia 1-9.

Touch for Health kineziológia 1-4

Brain Gym

És további haladó kineziológiai technikák

Gyere, és könnyebbülj meg! Bejelentkezés: + 36-20/ 628-7700

Várlak szeretettel!

A CranioSacralis Terápiát Dr. John E. Upledger dolgozta ki az 1970-es években. 

Mára a CranioSacralis Terápia eredményeit számos kutatás támasztja alá, holisztikus eljárások közti népszerűsége egyre nő. Nem csak masszőrök, hanem világszerte orvosok, fogorvosok, pszichológusok is egyre gyakrabban alkalmazzák. Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt hatékony, más terápiákkal integrálva pedig felerősíti azok hatását. Az Upledger Intézet I. tanfolyamát végzett hallgatójaként az ún. 10 lépéses protokollal dolgozom. Az általam kínált 10 lépéses protokoll 9-től 99 éves korig bárkinek ajánlott.