Korai reflexek idegrendszeri integrálása

Számítanak a reflexek egyáltalán?

Ha azt hinnéd, hogy csak gyerekeknek, olvass tovább...

Állandó félelem, lassú fejlődés, feszült készenléti állapot, túlzott félénkség, mozgásproblémák, fejlődés/tanulás zavarai, szenzoros problémák - akit érint, tudja, hogy nagy valószínűséggel megmaradó reflexek állhatnak a háttérben.

Nem gyakorlatokat ajánlok. Nem tornát, nem fejlesztő foglalkozásokat. Én abban tudok segíteni, hogy az egész folyamat jelentősen lerövidüljön. Évek helyett pár hétre vagy hónapra. 

A reflexekről szóló tudás lassan 20 éve birtokunkban van, és hála a legújabb neurológiai kutatások és a neuroenergetikai kineziológia találkozásának, a folyamat - a helyzet súlyosságától függen - jelentősen lerövidíthető.

Kedves szegedi kolléganőm, Gáspár Erzsébet tollából:

Különösen szülők figyelmébe ajánlom, ha "nem működik jól a gyerek", illetve mindnyájunk becses figyelmébe, ha az itt bemutatott tüneteket saját ismétlődő sutaságainkban ismerjük fel, felnőtt életünkben, ugyanis mi magunk is belső gyermekünk sérüléseinek, mintázatainak srófjára járunk, mindaddig - akár egy egész életen át - míg fel nem oldjuk. SOSINCS KÉSŐ!

Reflexek és tüneteik

A neuroenergetikai kineziológiával javítható reflexek

Félelmek

Félénkség, fényre, hangra adott túlérzékenységi reakciók...

Ismerd meg a Moro reflexet >>

Egyensúly

Állandó izgés-mozgás, rossz egyensúly, figyelemzavarok...

Az egyensúlyra ható reflexek >>

Tanulási problémák

Hogyan befolyásolják a reflexek a gyerekek viselkedését az osztályban? 

 A reflexek által befolyásolt gyerekek viselkedési típusai >>

Testérzékelés és propriocepció

Önmagam érzékelése, a testtudatosság, testtartás és a kézírásom...

Bővebben >>

Érzékelés problémái

Szenzoros rendszer: amit érzékelek, megmozgat...

Bővebben >>

Mit figyelhetsz még meg?

A korai reflexek lehetséges meglétének további jelei. Miről árulkodik még az írás, az olvasás, a helyesírás és a viselkedés?

Bővebben >>

Mit tesz hozzá a neuroenergetikai kineziológia?

A mozgásos gyakorlatok a reflexeket működtető idegrendszeri pályákat fejlesztik. Nem volna könnyebb közvetlenül az idegrendszerben megtámogatni ezt a folyamatot? A neuroenergetikai kineziológia egyszerűbbé, rövidebbé teszi a fejlődést.  

Hatása nagyon könnyen visszamérhető: egy-egy alkalom elején speciális, de könnyen végrehajtható feladatokkal "aktiváljuk" a reflexet. A folyamat végén ezt megismételjük, és ha nem volt vele túl nagy probléma, akkor a mozdulat tökéletesen végrehajthatóvá válik. Komolyabb esetekben természetesen több alkalom, illetve más, neuroenergetikai oldások szükségesek. 

Amit nyersz:

  • felgyorsuló fejlődés
  • az integrációt megakadályozó érzelmek oldása
  • a javulást akadályozó szabotázsprogramok oldása
  • kevesebb otthoni gyakorlat
  • boldogabb gyerek
  • jobb teljesítmény
  • könnyedebb élet!

2017. február végén egy olyan speciális, 4 napos, haladó kineziológiai tanfolyam érkezett meg Magyarországra, ami a korai reflexek idegrendszeri integrációját segíti elő, a neuroenergetikai kineziológia módszerével. A tanfolyamnak 28 résztvevője volt, így ma ennyien tudjuk a reflexeket érintő idegrendszeri pályák energetikai blokkoldásának segítségével a fennmaradó korai reflexek integrációját megerősíteni és véglegessé tenni.

A tanfolyami tapasztalatok alapján az aktívnak talált reflexek MINDEN EGYES ESETBEN a folyamat végére teljes vagy jelentős mértékben megszűntek önállóan működni. (Igen, minden felnőtt résztvevőnél megtalálható volt 1 vagy több, erősen vagy enyhén még fennmaradt korai reflex). És jobb lett a közérzetünk, nőtt a magabiztosságunk, az egyensúlyérzékünk, az általános elégedettség - érzésünk. 

A fennmaradó korai reflexek mind a gyerekek, mind a felnőttek életét meg tudják keseríteni. A gyerekeknél általában iskolaérettségi vizsgálatokon derül ki, hogy gond van, sokaknál csak az iskolában. A felnőttek azért vannak nehezebb helyzetben, mert míg gyermekeinknél az ellenőrzési, felmérési módszereknek köszönhetően aránylag hamar kiderül, hogy valami nem stimmel, felnőtt fejjel hajlamosak vagyunk elfogadni, hogy ez az élet, és megtanulunk együtt élni csökkentnek hitt képességeinkkel.

Köztudott, hogy mind az iskolában, mind a munkahelyeken egyre több kihívás ér minket és gyermekeinket. A reflexekkel való problémák egyre súlyosabbak, egyrészt mert a gyerekek tényleg kevesebbet mozognak, másrészt pedig a mindennapi életünk annyi feladatot ró ránk, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne legyünk képességeink és erőnk teljes birtokában.

A fennmaradt korai reflexek leküzdése, kompenzálása iszonyatos energiát emészt fel.

Folytatásért, további részletekért, látogass el a reflexekről szóló oldalamra >> Kattints ide!